Monday, September 18, 2006

Ut på reise blues....

Hva er det med denne dagen? Du har visst at den skal komme i evigheter, flybillettene er bestillt, og depositumet på hybelen er betalt. Kofferten er pakket, passet er funnet fram og lista med ting du skal huske, ligger på bordet, med kryss etter kryss på. I tillegg brukte du gårsdagen på å lage overlevelses pakker bestående av uendelig mye brun saus og hjemmelagde kjøttkaker til kjæresten din. Han må jo ikke sulte.

Likevel er det så utrolig mye du ikke rakk å gjøre. Du rakk ikke å gå den lange turen, sammen med kjæresten din, rakk ikke å gå på kino, rakk ikke å se ferdig serien dere holder på å se sammen, rakk ikke å bruke hele helga på....(eh, kremt....hvis du er sart så leser du ikke videre....) fantastisk, himmelstormende sex med din kjære. Du rakk ikke å bruke en hel dag bare i sofakroken i armene til den du elsker. Ei heller rakk du å lage den fantastiske middagen, eller bruke hele netter på å bare snakke og gråte fordi du skal dra.

Hva er det som gjør at du alltid ønsker at du kunne forlenge den siste dagen hjemme i uendelighet? Alt du ikke har fått gjort før, skal presses inn i denne dagen, og gjør at du blir stressa framfor å bli lei deg fordi du må reise. Dette gjør at i det øyeblikket du omsider kommer deg på flyet, er du død innvendig av sorg og lengsel. Du har mest av alt lyst til å bare hoppe ut i fart, for at du ikke skal gråte foran alle disse fremmede menneskene. Du gleder deg ikke lenger til å dra, det har blitt noe du må gjøre mot din vilje.

Når det er sagt, så blir det litt spennende å oppleve nye ting også. Sekundraten på spørsmål som dukker opp i hodet ditt øker omvendtproporsjonalt med tiden det er igjen til du skal dra. Er hybelen fin? Hvordan er de du skal bo sammen med? Hvordan finner du frem til skolen, og hvordan finner du frem på skolen? Hvilke fag skal du ta? Er det en café i nærheten av der du bor? Er det bokbutikker i nærheten av der du bor? Hvordan er dopapiret? ++++++++++++++

Det er vel i hovedsak alle disse spørsmålene som gjør deg sliten. Vel, en dag til, også vet du mye mer enn du gjorde i dag. Arrivederchi Norge.....vi ses om en stund.

No comments: