Wednesday, August 22, 2012

Sommeren er på hell...Oscar inspiserer kanonene i Abra Havn
...så hva passer vel bedre enn å mimre litt om hvordan sommeren har vært? I tillegg til nyjobben som jeg har fortalt om tidligere, har vi fått tid til å feriere litt også.
Vi startet med en langhelg i Kristiansand. Med en liten gutt som er helt besatt av Kaptein Sabeltann var det helt på sin plass å besøke Dyreparken en tur. Helgen startet med en overnatting på hotell i Skien. Vi tenkte at det var litt langt å kjøre helt ned til Kristiansand på en ettermiddag så vi fant ut at en stopp på veien var på sin plass. Det kan trygt sies at vi angra ganske kraftig etter fem timer med ungehyl og ingen andre steder å gjøre av seg enn på badet på hotellet. Ungene våre er bare ikke laget for hotell. Da er vi jo alle begrenset til å være på temmelig liten plass på ett rom og det var veldig uheldig. Ungene ble så forstyrra av at jeg og Roger var på rommet at de nekta å sove, i tillegg var rommet kokvarmt og trangt. Ikke den beste starten, akkurat., men det var jo vår egen feil. Resultatet var at morgenen besto av to gretne utgaver av oss og en usannsynlig gretten liten gutt. Til og med Olivia, som alltid er blid og fornøyd var i temmelig dårlig humør. Needless to say, bilturen videre ble en lang tur, hvor jeg bestemte meg for at med mindre det er tvingende nødvendig blir det aldri mer hotell på oss alle fire. I alle fall ikke før ungene er store nok til å ha eget rom.Vi hadde bestemt oss for å kjøre full sjørøverhelg og hadde leid rom i Kristiansand i Abra Havn. Å komme dit etter den forferdelige starten var en lise. Vi ble møtt av store murer, der de erklærte at vi kom til å gå inn som landkrabber og ut igjen som sjørøvere, og en stor port inn til byen.
Abra Havn

Inngangspartiet


Innenfor muren åpenbarte det seg en nydelig sjørøverlandsby hvor alt ned til det minste kumlokk var gjort i sjørøverstil. 
Sjørøverkumlokk
Sjørøverkåk

Leiligheten hadde heldigvis soverom som var separat fra resten, og det luktet til og med nytt der inne (det åpnet i pinsen i år). Oppholdet der var tilsynelatende ganske dyrt, men vi skjønte fort hvorfor da vi kom dit. I tillegg til temaleilighetene var det sjørøvershow på morgenen, hvor Langemann fra Kaptein Sabeltannfilmene var med (Oscar var helt fjetret og Olivia syns det var helt supert med musikk og dans), det var muligheter for å støte på sjørøvere i gatene og i byen hadde de lagt opp ulike poster ungene skulle gjennom. Klarte de det, kunne de gå i resepsjonen og få seg en skatt.


Leiligheten vår
Flisene på badet

Hengekøye på soverommet

Sjørøvershow i Abra Havn

Her ser vi på sjørøvershow
Olivia får med seg det som skjer fra vogna

Lanterne og utsikt ut over sjøen i Abra Havn

Dødningeskallebukta

Dagene ble for det meste brukt i Dyreparken, hvor vi tilbrakte mye tid i Sabeltanns Verden (som faktisk er bakteppet for tv-serien som går på TV). Det ble mye piratgreier for oss voksne, men for en liten tass som syns Sabeltann er akkurat passe skummel, men også veldig spennende var det midt i blinken. Heldigvis for oss voksne tok det på å få så mange nye inntrykk. Da var det veldig godt å kunne legge seg i vogna for en strekk, mens vi gikk fra sjørøverlivet til å se på dyrene i Dyreparken. Ungene våknet etter hvert, og de måtte finne seg i å bli med på litt andre ting også. Det var heldigvis ikke noe problem. Oscar kjørte gladelig traktor med pappa, trikk i Kardemomme by med mamma og så på alle de rare dyrene. Det var til og med mulighet for å gå inn og klappe dyrene, men det turte ikke Oscar, det var alt for skummelt. Dyrene var spennende for Olivia også, men hun var temmelig trøtt, så det var vel begrenset hva hun fikk ut av det. I tillegg var været ganske dårlig så hun lå for det meste godt innpakket i vogna. Det var egentlig meningen at vi skulle rekke å besøke badelandet også, men det ble lite bading. En halvtime på kvelden, rett før det stengte, var alt vi tok oss tid til.
Oscar og pappa kjører traktor - ikke fullt så spennende som når bestefar kjører, men nesten

Verdens største elg

Inngangen til "Afrika"

Sebra, eller som Oscar kalte ham, Marty - etter sebraen i Madagascar
Løvene sløver i sola

Oscar ser på Sabeltann-show i Dyreparken
Flagget vaier i vinden

Sulten sjiraff
Nysgjerrig struts
Den kvelden var vi på sjørøvermiddag også, sånn i tilfelle vi ikke hadde fått nok. Det var helt fantastisk, med mat levert i en kiste, sjørøverunderholdning, hodetørklær og øyelapp til alle. Det hele avsluttet med et fantastisk ildshow. Oscar, som var oppe lenge over sengetid var helt med. Fordelen med alle disse intrykkene var at ungene sov som steiner om kvelden, så Roger og jeg fikk litt etterlengtet alenetid på kvelden. Da var det litt kjipt at været var så dårlig at det ikke var mulig å sitte ute, men vi greide oss godt foran TV'n også. Vi sjekket ut fra Abra Havn på søndagsmorgen med ett visst vemod, det var enda ting her vi gjerne skulle sett mer på og opplevd igjen.Oscar oppsummerte det fint på mandagsmorgen, da han ønsket seg at vi kunne gå ut og se mer på sjørøverne....

Den Sorte Dame - vi tok turen med denne flere ganger
Neste helg braket det løs med skikkelig ferie. Snuten på bilen ble satt nordover og vi dro avgårde til første etappe, som var 85-årsdagen til mormor. Den ble feiret med nesten hele slekta, med et par savnede unntak, på Brekkeseter på Høvringen. Der var det fjell og frisk luft, familie og hyttetur for alle penga. Vi bodde i en ganske stor hytte, heldigvis, så selv om vi sikkert hadde hatt bagasje nok til å dekke fem koffertkvoter hos SAS, gikk det ganske greit. Det var kjempekoselig å treffe familien igjen, og festen ble toppet med en nydelig middag. For meg, så var i alle fall middagen høydepunktet. Vi vet jo alle hvordan jeg vet å sette pris på høyfjellet og hyttetur. Makelig som jeg er, er det kanskje ikke det jeg hadde valgt selv, men i en sånn anledning var det faktisk veldig koselig.
Fjellet

Ole Gunnar trår til som vognkjører
Likevel, det er ikke til å stikke under en stol at det var deilig å komme seg ned fra fjellet igjen også. Derfra gikk turen til Foldfjorden, og en uke med regn og skikkelig nordmørsvær. Oscar var som vanlig i sentrum, og kjørte traktor med bestefar og ble bortskjemt av bestemor. Roger og jeg fikk lagt inn en liten Trondeimstur også, hvor vi dro og så den siste Batman-filmen. Digg å ha foreldre som kan passe ungene noen timer. Den siste dagen vi hadde der, ble det faktisk veldig fint vær, også. Oscar og jeg gikk til og med ut i sjøen en tur. Han badet skikkelig, mens jeg bare vasset litt. Deilig å ha tærne i saltvann igjen, føler liksom ikke at det har vært sommer før jeg har vært i vannet en tur.

Vel hjemme i Fredrikstad en tur var det en uke til med ferie som sto for tur. Den ble brukt på avslapping, litt stulling og stelling i hagen og litt shopping. O'lykke, fri sammen med familien. Mot slutten av ferien var det barnehagetilvenning som sto på plakaten. Olivia klarte seg, som forventet, veldig godt. Hun koste seg fra første stund, og sånn har det egentlig vært siden. For Oscar var starten litt mer trøblete. Han begynte på stor avdeling, og det var tydelig at det var en stor omveltning. Han hadde ikke lyst til å dra i barnehagen på morgenen, og gråt sine modige tårer da pappa gikk. Heldigvis gikk det bedre etter en stund, og nå er det som han aldri har gjort noe annet. Det hjelper nok litt at alle lekekameratene fra tidligere er med også. Jeg begynte etter hvert på jobb igjen, og må innrømme at det var litt deilig,også. Greit med familie og ferie, men vi har ikke godt av å gå hjemme rundt bena på hverandre over veldig lang tid i strekk. Det fine er at jeg enda har mye ferie igjen, som jeg kan ta ut utover høsten. Ferie er nemlig best før du har tatt den, syns jeg. Når du bare vet at du skal ha ferie på ett eller annet tidspunkt i ikke alt for fjern fremtid. Da har du virkelig noe å glede deg til og du kan forestille deg hvor perfekt og koselig det skal bli.

Akkurat så koselig syntes vi at ferien vi hadde hatt i Abra Havn hadde vært, den hadde overgått alle våre tanker om hvordan det skulle være og vi hadde enda lyst på litt mer. Det endte derfor med at vi satte kursen ned dit for nok en langhelg. Denne gangen fikk vi en helt strålende leilighet, med beliggenhet helt i vannkanten og Oscar fikk til sin store lykke faktisk møte noen av sjørøverne. Han møtte Langemann, Benjamin, og på tur fra badelandet en dag møtte han selveste Kaptein Sabeltann. Det var stort for en liten sjørøveraspirant, og han lever på det enda. Av og til når jeg legger ham for kvelden hender det han sier, "mamma, Kaptein Sabeltann snakka med meg". Det er i sånne øyeblikk at jeg er glad for at vi tar oss tid til å gjøre sånne ting med ungene. Klart, det aller viktigste er å være der for dem i hverdagen, men sånne turer gir dem store opplevelser som de kan ta med seg videre. Jeg er i alle fall evig takknemlig den dag i dag, for at foreldrene mine alltid la inn et besøk i en eller annen fornøyelsespark i løpet av ferien. Slik de så det, var ferien i stor grad for ungene, og det er jeg helt enig i. Da er det genialt å dra på sånne ferier som både voksne og barn får noe ut av. Galleribesøk,storbyferier og museum får vente til ungene er store og har begynt å interessere seg for slikt. Inntil videre er vi mer enn fornøyd med å ha det sånn som vi gjorde det i år.

Sabeltann og Langemann

Oscar og Langemann

Oscar og Benjamin

Nok om det, denne gangen var ikke dyrene så skumle, heller. Oscar hadde plutselig blitt kjempetøff, og klappet geiter og griser, tok karuseller og jammen kjørte han ikke vannsklier sammen med pappa, også. Besøket i badelandet var en kjempesuksess og begge ungene koste seg masse. Været var også vesentlig bedre denne gangen, så dagene endte solbrente og fine i leiligheten. Ungene sov som om de ikke hadde sovet på flere døgn, og Roger og jeg delte en vinflaske mens vi så utover vannet i Abra Havn, hvor lanternene og lysene fra de andre leilighetene speilet seg i vannkanten. Herlig, avslappende og akkurat en sånn avslutning på sommeren man trenger. Nå gleder jeg meg faktisk veldig til høsten. Den kalde, klare luften, de fine fargene og ikke minst, alle de gode grønnsakene i butikken.


Var gøy å klappe geiter
Ringhalelemur - verdens kuleste dyr

Olivia og pappa ser på ringhalelemurene
Søtnosa vår

Edderkoppaper


Det ble tid til en liten tur med tømmerrenna også
<3
Oscars første karuselltur, kjempestas!

Oscar ser på den Sorte Dame
Rødvinskos på kvelden

Skumring i Abra Havn God høst!

Ja, jeg vet at skriften har variert noe i størrelse, men blogspot nekter å la meg gjøre noe med det....


4 comments:

Anonymous said...

Fantastisk!
Hvis det blir fleire sørlandsturar, kom gjerne innom Nelaug og sjekk trafikkstyringa;)

Ann Julie

Randi Margrete said...

Ja, det hadde vært kjempegøy!

Anonymous said...

stated nearly everybody pay back its loans in time as well as free of penalties
A leading credit debt charitable organisation can possibly expect the numerous persons making use of him or her for the purpose of assistance through payday loan money owed to help you 2 bottle this particular. credit debt aid organization says around purchased that payday, huge appeal to mortgages in 2010. This charitable trust says a couple of years ago the volume of consumers with them appeared to be small.
kredyt konsolidacyjny bez zaświadczeń o zarobkach
kredyty bez zaświadczeń poręczycieli
pożyczka janosik
pożyczki prywatne sms
kredyty bez bik

http://kredyty-bez-bik.org.pl
http://szybkapozyczka24.info.pl
http://pozyczkanadowod24.net.pl

Anonymous said...

Oh my goodness! Incredible article dude! Many thanks,
However I am experiencing troubles with your RSS.

I don't understand the reason why I am unable to subscribe to it. Is there anybody else having identical RSS problems? Anyone who knows the answer can you kindly respond? Thanx!!

My web-site - pożyczki pod zastaw działek